Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Catalon technológia

A Catalon a Geyser kancsókhoz készült szűrőbetétek (patronok) alapanyaga. Ez egy rostos, szálas anyagból készül. Szabadalmaztatott anyag, melyet a Geyser cég fejlesztett ki. Az ioncserélő-, szorpciós szűrő eltávolítja a vírusokat, baktériumokat és az összes ismert szennyeződést a vízből. A szűrőbetétek azonos méretűek, cserélhetőek és bármilyen Geizer kancsóban használhatóak. 

Catalon szálas ioncserélő anyag, aktív ezüsttel

Több kísérlet és teszt is megerősítette, hogy a Catalon szűrő ugyanolyan víruseltávolító mechanizmussal rendelkezik, mint az Aragon szűrő. 

A catalonnak nem csupán kelát jellemzői vannak hanem amfolitikusak is. Ez azt jelenti, hogy a Catalon szűrő nem csak kationokat távolít el, hanem rezet, kadmiumot, ólmot, szerves szennyeződéseket, klórt, vas lerakódásokat, kolloidos vasat is.  A Catalon szűrő integrált-, aktív ezüstöt is tartalmaz (az integrálás megakadályozza az ezüst, szűrőanyagból való kimosását). Az ezüst fontos víztisztító elem, mely megakadályozza a baktériumok elszaporodást a szűrőbetétben. 

100% védelem a vírusok ellen. Hogyan éri ezt el? 

1. Amfolitikus szálból készült réteg + ezüst: más anyagokkal összehasonlítva nem csak a rozsdákat és nehéz fémeket (vas, réz, ólom...stb.) távolítja el, hanem a szerves szennyződéseket, vas kolloidokat, vírusokat is. 

2. Szűrő és kondicionáló réteg + ezüst: kiváló minőségű kókusz szénből és amberlit gyantából áll. Eltávolítja a klórt, oldott vasat, kemény sókat és szintén a szerves vegyületeket, peszticideket (rovarirtó szereket) és javítja a víz ízét. 

3. Utolsó védelemként a módosított szűrőszálak + ezüst réteg: a baktériumok növekedése megszűnik, a vírusok eltávolításra kerülnek. 

Geyser Catalon szűrőbetét (patron) jellemzők

  • Alkalmas a csapvíz és a kútvíz tisztítására 
  • Szűrőkapacitás: 350 liter
  • Élettartam: 2 hónap (2 hónap után javasoljuk, hogy higiéniai okokból is cserélje a patront!)
  • Minden vízzel érintkező elem, nem toxikus, élelmiszer-minőségű műanyagból készül
  • Fejlett szorpciós tulajdonságokkal rendelkezik
  • Kombinálja a mechanikai és a kémiai szűrési módszereket
  • A szűrőbe integrált aktív ezüst blokkolja a szűrt baktériumok növekedését 
  • A kezelt víz hőmérséklete: +4 ... +40 C fok.

Forrás: geyser.pro